My Choice Of : Wedding Invitations

Hello ! Assalamualaikum,

lama dah rasa tak menhupdate blog ni.
maklumlah dah bekerja ni sumpah busy, puls takde idea pun nak membebel apa.
so hows everything going on?

ive been surveying some this and that before anything.
just some ideas and inspirations

INVITATIONS CARD = KAD KAHWIN 

wajib kan? 
tapi tak perlu yeye sangat sebab mainly orang jarang simpan kad kad ni.

but why nak terlampau bajet bajet sangat, fikirkan orang akan buang la apa la,
its your wedding, majlis awak, for sure, awak nak yang terbaik kan?

so if ada lebih buat lebih, if tak ada just fit into your budget and choose mana yang berkenan dek hati dan yang betul betul elok untuk bagi kat orang.

one thing yang tak suka is, ada yang decide buat two lavels of cards nak bezakan darjat.
yangkaya dapat yang kertas keras gedabak, yang biasa biasa miskin kampung lopek ni dapat yang cikai cikai jek.

tak best owh camtu, tak elok.
tapi terpulanglah hak memasing kan.

but for me ! i nak bezakan invitation untuk my friends and family/orang tua-tua la senang cakap.

design first ! untuk family/orang tua-tua/kawan mummy daddy/dan lain lain seangkatan umur sesuai,

plain embossed card with buckle, yeah, memang dah kaki DIY kan, so memang kad kahwin pun nak DIY DIY DIY la jugekkkk miahahaha.
with the help of my cousin of course, check out her instagram : creativebanana

so this is the first design i prefer,inspirations only ya,yang real belum lagi



yeap, preety much like this, mencanak la nak dok pasang buckle tu khen,tapi takpe gigih !
wish me luck.

The 2nd one is for lovable friends,

messssstiiiiiiii nak DIY gak hehe,
so the design is




yes yes yess ! doily paper 
but, i dont tend to use the string, just gonna switch it to ribbons, 
silver ones or gold to fit in dengan yang orang tua punya kan.

royal royal sikit.
main idea macamnila,
but taknak juga guna brown paper camtu, 
tu untuk rustic/vintage theme boleh la.
just not my kind.

doily paper is just and option of lace. so yeah, ni yang untuk membe membe,

yela sebab orang tua tua mesti nak yang macam formal sikit kan, so wait up !
wish me luck again for the DIY.

kalau ada yang rasa im over excited,macam awal je nak kawin,
naah this is just a moment of a DIY Bride-to-be,kene rancang plan awal awal supaya sempat and rasa best.yeah boleh je pay untuk kad, tapi macam tak best jeeeeeee,
nak juga buat sendiri hehehe
so wait up peeps!

thats all for today.

love,
emmy natiella 
XOXO




0 Thoughtfull visitors:

Post a Comment

copyright by Emmy Natiella Ahmad.